درجه بندی کاشی و سرامیک

درجه بندی کاشی و سرامیک

اگر تا به حال برای خرید کاشی و سرامیک، سری به فروشگاه های مربوطه زده باشید، حتما با اصطلاحات درجه بندی کاشی و سرامیک روبرو شده اید. حالا میخواهیم در این مطلب با هم بررسی کنیم و ببینیم سرامیک درجه 1 و درجه 2 و غیره یعنی چه و اینها چه تفاوتی با هم دارند. پس به شما توصیه می‌کنیم که تا انتها این مطلب را دنبال بفرمایید تا بتوانیم اطلاعات مفیدی را در این زمینه به صورت تخصصی در اختیار شما قرار دهیم.

فرآیند درجه بندی کاشی و سرامیک

هر محصولی که تولید می‌شود، برای اینکه کیفیت آن را تعیین کنند، از شاخص های گوناگونی استفاده می‌شود. درجه بندی کاشی و سرامیک هم معیاری برای سنجش سرامیک هایی است که در واحدهای فعال، تولید می‌شوند. پس در همین ابتدا خوب است بدانید که هر چه درجه بندی کاشی و سرامیک در کنار عدد کمتری باشد، نشان از با ارزش تر بودن سرامیک نسبت به مدل های مشابه خود دارد. برای درجه بندی سرامیک، یک سری استانداردهایی وجود دارد ( که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت) که سرامیک تولید شده، بعد از پخت از آنها عبور می‌کند و در هر مرحله یک ارزش دریافت می‌کند. برآیند این ارزش ها، در نهایت درجه سرامیک را به ما نشان خواهد داد.

در مورد سرامیک بدانید به علت تنوع تولیدکننده ها، قطعا سرامیک درجه 1 یک شرکت با درجه 1 شرکت های دیگر متفاوت است و شرکت های معتبر و معروف تر، دارای سرامیک های درجه 1 با کیفیت تری نسبت به سرامیک های درجه 1 شرکت های معمولی دارند. این به خاطر خط تولید با کیفیت تر و استانداردهای سخت گیرانه تر رقم میخورد.

فرآیند درجه بندی کاشی و سرامیک

اگر میخواهید متوجه شوید درجه بندی کاشی و سرامیک چگونه است، فقط کافی است نگاهی به پشت جعبه بسته بندی سرامیک بیندازید. درجه سرامیک، تحت عنوان اصطلاح (GRADE) روی کارتن ثبت شده است.

برای درجه بندی سرامیک، یک سری مراحلی وجود دارد که سرامیک با گذراندن آنها، درجه اش مشخص شود. حالا با هم این مراحل را به دقت بررسی خواهیم کرد.

درجه بندی کاشی و سرامیک چگونه انجام می‌شود؟

بعد از این که سرامیک ها تولید می‌شوند، با استفاده از دستگاه ها روی خط درجه بندی قرار می‌گیرند. این کار توسط دستگاه شماتیک صورت می‌گیرد. بعد از آن مراحل زیر توسط یک سرامیک طی می‌شود.

بررسی عیوب کاشی توسط اپراتورهای انسانی

در اولین مرحله از درجه بندی کاشی و سرامیک، اپراتورهایی هستند که بر اساس عیوب ظاهری و سطحی، سرامیک را بررسی می‌کنند و به آن امتیاز می‌دهند. وجود اشکالاتی همچون ترک، لب پریدگی، کیفیت چاپ، ترک، لعاب برگشتی در این قسمت اگر دیده شوند، از امتیاز و درجه بندی سرامیک خواهند کاست. بعد از این، اپراتور درجه کاشی را با ماژیک روی هر برگ از کاشی و سرامیک یادداشت می‌کند.

درجه بندی سرامیک بر اساس قوس (بلانر)

در دومین مرحله از درجه بندی، سرامیک باید از نظر قوس بررسی شود تا درجه آن در این مرحله مشخص شود. این مرحله، دستگاه ها و حسگرها به کمک انسان می‌آیند و کیفیت سرامیک را بر اساس قوس تعیین می‌کنند. 5 سنسور که هر کدام دارای دو عدد چشم الکترونیکی هستند، قوس سرامیک را بر اساس شاخص های موجود بررسی می‌کنند و در نهایت درجه بندی نهایی کاشی و سرامیک بر اساس قوس مشخص می‌شود.

اما این شاخص ها چه معیاری برای ارزشیابی سرامیک بر اساس قوس دارند؟

این سنسورها بر اساس میزان خطایی که مشخص شده است، ارزشیابی را انجام می‌دهند:

برای کاشی های محدب:

  • اگر میزان خطا در حدود 8/0درصد باشد.

اگر سرامیک محدب، بر اساس شاخص های سنسورها، 8/0 ( هشت دهم) درصد خطا داشته باشد، سرامیک درجه یک تعیین می‌شود. از این موضوع می‌توان اینگونه برداشت کرد که حتی کاشی و سرامیک های درجه یک هم دارای تاب هستند.

  • اگر میزان خطا حدود 1 درصد باشد.

اگر سنسورها تشخیص دهند که سرامیک، دارای 1 درصد خطا است، شاخص آن را به عنوان درجه 2 تعیین خواهند کرد.

  • اگر سرامیک 3/1 درصد خطا داشته باشد.

همچنین اگر سرامیک حدودا 3/1 درصد خطا داشته باشد، به عنوان سرامیک درجه 3 شناخته خواهد شد.

  • اگر سرامیک بیشتر از 3/1 درصد خطا داشته باشد.

اگر سرامیک محدب بیش از 3/1 درصد خطا داشته باشد، درجه 4 خواهد بود. سرامیک های درجه پایین تری مثل سرامیک درجه 5 هم موجود هستند که برخی از کارخانه ها آن را تولید می‌کنند.

برای سرامیک های مقعر ( فرو رفته) شاخص ها متفاوت هستند و این سرامیک ها حساس تر هستند و درصد خطایشان هم پایین تر است:

  • اگر سرامیک 5/0 درصد خطا داشته باشد، درجه 1 خواهد بود.
  • اگر سرامیک 7/0 درصد خطا داشته باشد، درجه 2 خواهد بود.
  • اگر سرامیک 9/0 درصد خطا داشته باشد، درجه 3 خواهد بود.

در این مرحله بعد از اینکه شاخص ارزیابی سرامیک (درجه) مشخص شد، سرامیک برای مرحله بعدی یعنی قسمت کالیبره یا سایزر ارسال خواهد شد.

گرید کاشی چیست؟

درجه بندی سرامیک بر اساس سایز

در مرحله سایزر، سرامیک ها از نظر سایز درجه بندی می‌شوند، اما چگونه؟در این مرحله هم سنسورهایی در کار هستند که بر اساس سایز نمونه، میزان خطای سرامیک را مشخص می‌کنند و بر اساس میزان خطا، درجه بندی از 1 تا 4 را انجام می‌دهند. اگر سرامیک، به ابعاد و سایز استاندارد نزدیک باشد، درجه 1 و اگر دورتر باشد، به ترتیب درجه 2، درجه 3 و درجه 4 بر اساس میزان خطا، تعیین خواهد شد.

درجه بندی کلی سرامیک

بعد از اینکه در مراحل مختلف، درجه سرامیک مشخص شد، در مرحله آخر، درجه نهایی سرامیک تعیین می‌شود. بالاترین درجه ی مشخص شده در هر مرحله به عنوان درجه نهایی سرامیک تعیین می‌شود. این کار به عهده دو سنسور مادون قرمز است.

درجه بندی کلی سرامیک و بسته بندی آن

اما چرا بالاترین عدد؟ چون حتی کمترین عیب هم سبب می‌شود که سرامیک کیفیتش افت کند و در ظاهر خودش را نشان دهد.

بعد از اینکه درجه بندی کلی انجام شد، سرامیک ها برای بسته بندی به بخش سورتینگ می‌رسند. در قسمت سورتینگ، 9 استیکر وجود دارند که بر اساس آنها، سرامیک ها مرتب می‌شوند و نسبت به درجه بندی خود از هم جدا می‌شوند. سپس برای بسته بندی به مرحله بعد فرستاده می‌شوند و در آنجا در کارتن های مختلف که دارای مشخصات هر سرامیک هستند، بسته بندی می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *