در این مقاله از مجله اینترنتی شهر کاشی کریمی قصد داریم که در مورد تمیز کردن کاشی آشپزخانه و ترفندهای آن مطالبی را خدمت شما ارائه دهیم که قطعا میتواند برای شما مفید باشد. در این مطلب سعی خواهیم کرد که ابتدا انواع لکه و ماهیت آنها را بشناسیم و سپس ترفندهایی برای تمیز کردن هر نوع لکه ای که روی کاشی ها چسبیده باشد، برای شما بیان خواهیم کرد.
یکی از مکان هایی که تمیزی و رعایت آن، بسیار حائز اهمیت است، آشپزخانه است. در واقع تمیزی آشپزخانه به صورت مستقیم با سلامتی انسان ها نیز در تماس است. تمیز کردن کاشی آشپزخانه نیز بخشی از نظافت آشپزخانه به شمار میرود و شما باید دقت داشته باشید که کاشی ها میتوانند تا مدت زمان قابل توجهی، انواع لکه را بر روی خود نگه دارند.
اگر شما هم دغدغه تمیز کردن کاشی آشپزخانه را دارید، در این مطلب با ما همراه باشید. توجه داشته باشید که تمیز کردن سرامیک، از تمیز کردن بسیاری از متریال دیگر که در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار میگیرد، راحت تر است. پس اصلا نگران این موضوع نباشید، با آموزش ها و ترفندهایی که ما در این مطلب در نظر داریم، قطعا تمیز کردن سرامیک آشپزخانه، راحت تر نیز خواهد بود.
ترفندهای تمیز کردن کاشی آشپزخانه با شناخت لکه ها
در ابتدا شناخت لکه ها، به افزایش سرعت و افزایش راحتی در تمیز کردن آنها به شما کمک میکند.معمولا در آشپزخانه، لکه روغن، چربی، سوختگی، مایعات و مواد غذایی، بیشترین درصد از کثیفی روی کاشی و سرامیک را تشکیل میدهند. اما هر کدام از این لکه ها را چگونه بشناسیم و چگونه آنها را پاک کنیم؟
-
تمیز کردن سرامیک آشپزخانه با آب؛
آب مایه حیات و پاکیزگی است و یکی از بهترین تمیز کننده ها است. اما با توجه به اینکه ممکن است لکه ها سرسخت باشند، همیشه آب جواب نمیدهد. بیشتر برای سرامیک های براق که دارای لکه های معمولی هستند، میتوانید از آب نسبتا گرم به همراه یک دستمال، استفاده نمایید.
همچنین آب داغ برای پاک کردن کثیفی و گرد و غبار معمولی و برق انداختن سرامیک، بسیار جوابگو خواهد بود. اما برخی ها میپرسند چرا آب داغ؟ آیا نمیتوان از آب ولرم استفاده کرد؟ در این مورد چند نکته وجود دارد، اولا اینکه آب داغ کاملا تصفیه شده است و از خودش لکه ای بر جای نخواهد گذاشت. دوم اینکه آب داغ، برای منبسط کردن (شل کردن) لکه ها و از بین بردن آنها بسیار کمک کننده است.
دستمال را با آب داغ مرطوب کنید و به تمیز کردن کاشی آشپزخانه بپردازید. اگر لکه ها، دارای سختی بیشتری هستند، میتوانید از اسکاچ، استفاده نمایید. لکه های مایعات، قهوه، چای و انواع نوشیدنی با این روش پاک خواهند شد.
سرامیک های نانوپولیش، به خاطر اینکه دارای سطح صیقلی هستند، خیلی خیلی راحت تر تمیز میشوند. در شهر کاشی کریمی، میتوانید انواع سرامیک نانوپولیش را در انواع طرح و رنگ خریداری نمایید.
-
تمیز کردن سرامیک آشپزخانه با سرکه سفید؛
اگر میخواهید یک درجه قوی تر از آب، محلول تهیه کنید، توصیه میکنیم که از سرکه سفید استفاده نمایید. سرکه ها دارای خاصیت اسیدی هستند و میتوانند انواع لکه های نسبتا سخت را پاک کنند. غیر از آن، سرکه ها میتوانند به برق انداختن سرامیک های شما نیز کمک کنند. سرکه سفید با توجه به اینکه میزان اسیدی بودن آن بیشتر است، قطعا به پاک کردن لکه های سخت تر به شما کمک بیشتری خواهد کرد.
سرکه سفید را در آب گرم رقیق کنید و آن را روی انواع لکه اسپری کنید. سپس با یک اسکاچ، اقدام به پاک کردن لکه نمایید. بعد از پاک کردن لکه، مجددا اسپری نمایید تا جای لکه هم پاک شود و اثری از آن نماند و سرامیک مثل روز اول شود. لکه روغن، قهوه، مایعات و شربت، به راحتی با این روش پاک میشوند.
-
تمیز کردن سرامیک آشپزخانه از دود و سوختگی با تری سدیم؛
اطراف اجاق گاز، سماور، هود و فر، بیشترین لکه ها، لکه های سوختگی و دود هستند. تمیز کردن آنها قطعا با آب و محلول سرکه سفید کمیسخت است، بنابراین ب یک محلول قوی تر نیاز خواهیم داشت. تری سدیم فسفات یا تری سدیم بدون فسفات، محلولی است که در پاک کردن دود به کمک ما میآید.
با توجه به قوی بودن تری سدیم، حتما سعی کنید با احتیاط آن را مصرف کنید و حتما در هنگام استفاده از آن دستکش دست نمایید. برای راحتی کاتر تمیز کردن کاشی آشپزخانه از دود و سوختگی، مراحل زیر را طی کنید.
-
- تری سدیم را از مغازه های رنگ فروشی و ابزار فروشی تهیه نمایید.
- یک فنجان از پودر تری سدیم را در یک سطل که گنجایش 2 لیتر آب دارد، رقیق نمایید.
- ترجیحا آب استفاده شده ولرم مایل به گرم باشد.
- دستکش دست کنید، ماسک بزنید و یک اسفنج کاملا تمیز آماده کنید. همچنین پنجره ها را نیز باز کنید تا هوا تهویه شود.
- حالا اسفنج را داخل محلول فرو کنید و به دوده ها بکشید. در هنگام بیرون آوردن اسفنج، به هیچ عنوان اجازه ندهید محلول چکه کند و روی سطوح دیگر بریزد، چون ممکن است به بافت آنها آسیب برساند.
- با توجه به قدمت دوده ها، مجبورید این کار را تکرار کنید تا کاملا از بین بروند. اسفنج، دوده ها را به خود میگیرد و رفته رفته محلول به رنگ سیاه در خواهد آمد. اگر اینگونه بود، محلول را دور بریزید و در صورتی که هنوز محدوده زیادی باقی مانده است، مجددا محلول را تهیه کنید.
- بعد از آن، با یک دستمال کاملا تمیز، کاشی و سرامیک را خشک کنید.
- توجه داشته باشید که ذرات شیمیایی تا 2 ساعت در هوا معلق هستند، پس بهتر است اجازه دهید در این مدت زمان، هوا در آشپزخانه شما جریان داشته باشد.
امیدواریم تا اینجای کار، مطلب برای شما مفید بوده باشد و از آن استفاده برده باشید.