در این مطلب میخواهیم در مورد نحوه شیب بندی سرامیک کف برای شما اطلاعاتی را ارائه دهیم که گمان می رود در نصب کاشی و سرامیک به کارتان بیاید.
یکی از مهمترین مسائلی که در ساختمان سازی باید به آن دقت کرد، اهمیت شیب بندی است. این قضیه به خصوص در نقاط مرطوب و آبخیز، بسیار مهم است. البته همه قسمت های یک ساختمان نیاز به شیب بندی دارند ولی در مناطق مرطوب مثل حمام و سرویس بهداشتی، این قضیه حساس تر است و باید توجه ویژه ای برای آن صورت بگیرد. به همین دلیل، میخواهیم در این مطلب درباره شیب بندی سرامیک کف صحبت کنیم و ببینیم که چگونه میتوان به صورت اصولی، در هنگام نصب سرامیک، شیب قابل قبولی ایجاد کرد.
شیب بندی سرامیک کف چیست و چگونه باید انجام شود؟
با توجه به اینکه اکثرا برای کف ساختمان ( تقریبا بالای 90 درصد) از سرامیک استفاده میکنند، دانستن موضوع شیب بندی میتواند به شما کمک کند. البته کاشی کارها، کار شیب بندی را بدون نیاز به یادآوری انجام میدهند، ولی داشتن اطلاعات در این زمینه برای شما، خالی از لطف نخواهد بود.
شیب بندی سرامیک کف، فرآیندی است که کاشی و سرامیک باید به گونه ای نصب شود که شیب آن به سمت یک نقطه مشخص ( که عموما کفشور است) باشد.
برای شیب بندی سرامیک کف در وهله اول، باید زیر سازی مناسبی انجام شود. برای زیرسازی اصولی، باید از وسایل و ابزارآلات مخصوص استفاده کرد. با استفاده از این ابزار، شیب کف به گونه ای خواهد بود که بتواند در سریعترین زمان ممکن، آب را به بیرون هدایت کند. بعد از اینکه زیر سازی انجام شد، کاشی کار، باید نصب سرامیک ها را طبق شیب، انجام دهد. شیب بندی سرامیک کف باید به گونه ای باشد که بتواند آب را به سمت کفشورها هدایت نماید. این قسمت از کار کاشی کار، حساس است و باید با ابزارآلات تخصصی و متر و معیار دقیق، صورت بگیرد.
شاید فکر کنید که شیب بندی کاشی و سرامیک، چیز چندان مهمینباشد، ولی جالب است بدانید که این موضوع آنقدر اهمیت دارد که میتواند حتی روی عمر مفید ساختمان و کاشی و سرامیک هم تاثیر داشته باشد. عدم انجام اصولی شیب بندی ساختمان، سبب میشود که آب در یک نقطه جمع شود و رفته رفته سبب زرد شدن آن بخش گردد که قطعا برای شما این مورد خوشایند نخواهد بود.
غیر از آن، دیگر عواقبی که عدم شیب بندی مناسب خواهد داشت، تاثیر منفی در زیبایی ساختمان است. یعنی اگر شیب بندی درست انجام نشود، با توجه به اهمیت کف در زیبایی محیط، محیط در دید مخاطب جلوه خوبی نخواهد داشت.
مراحل شیب بندی سرامیک کف چگونه است؟
- زیر سازی کف
برای اینکه یک سطح قابل قبول و قابل دفاع داشته باشیم، باید زیر سازی مناسبی انجام شود و این فقط محدود به سرامیک نمیشود، بلکه هر نوع کفپوشی که بخواهد روی کف نصب شود، باید از قبل، زیرسازی مناسبی برای آن صورت بگیرد. این زیرسازی نسبت به نوع سرامیک و نوع کف، متفاوت خواهد بود. در حین زیر سازی، باید محل کفشور مشخص باشد تا بتوان شیب را تعیین کرد.
در این زیرسازی، باید از عایق های رطوبتی ( به خصوص در آپارتمان ها) مثل ایزوگام استفاده شود تا احتمال نفوذ آب به سطح های زیرین صفر شود.
- تعیین شیب
در حین عملیات زیر سازی، باید جهت و میزان شیب تعیین شود. شیب نه باید آنقدر کم باشد که آب تخلیه نشود و نه باید آنقدر زیاد باشد که سطح ناهمواری را ایجاد نماید. تعیین شیب با استفاده از ابزار و تجهیزات تخصصی انجام خواهد شد.
- نصب سرامیک
برای نصب سرامیک کف، باید از ملات مخصوص هر نوع سرامیک استفاده کرد. مثلا برای سرامیک پرسلان، نمیتوان از ملاتی که در بقیه سرامیک ها استفاده میشود، بهره برد، چرا که جذب آب سرامیک پرسلان تقریبا صفر است و باید با کمک چسب های مخصوص، آنها را نصب نمود. در حین نصب سرامیک نیز باید شیب بندی سرامیک کف در نظر گرفته شود.
اهمیت شیب بندی سرامیک کف
در این بخش باهم بررسی میکنیم که اهمیت شیب بندی سرامیک کف چیست و چرا روی آن تاکید میکنیم؟
- تاثیر در زیبایی؛
شیب بندی سرامیک میتواند در زیبایی ساختمان تاثیر چشمگیری داشته باشد. این شیب بندی باید به گونه ای انجام شود که به هیچ عنوان با چشم قابل مشاهده نباشد. در غیر اینصورت جلوه خوبی نخواهد داشت و سبب ذوق زدگی مخاطب خواهد شد.
- تاثیر در دوام ساختمان؛
جالب است بدانید که شیب بندی میتواند در دوام ساختمان هم تاثیر داشته باشد. اگر شیب بندی درست و اصولی انجام نشود، سبب میشود که آب در یک قسمت جمع شود و ممکن است آب حتی به طبقات زیرین نفوذ کند. این باعث خواهد شد که با نفوذ آب به زیر ستون های ساختمان، دوام ساختمان کاهش پیدا کند.
- تاثیر در ظاهر و دوام سرامیک؛
در مورد سوم اهمیت شیب بندی سرامیک کف، باید بدانید که عدم اصولی این کار، سبب میشود آب روی سرامیک ها بماند و به مرور سبب زردی شود. این باعث میشود که جلوه سرامیک رفته رفته کاهش پیدا کند و همچنین در دوام آن تاثیر داشته باشد.